Project Supervisor: Середня Зарплата В Україні

За останні пів року помітно збільшилися зарплати Digital Marketing Manager (+$400, до $1600). Почали збільшуватися і зарплати HR-фахівців (+$150, до $1200). Найбільше зросли зарплати спеціалістів рівня Senior (+$300, до $1800) та Team Lead (+$400, до $2300).

Якщо початківцям потрібна допомога з питань, які не виникали в них на попередніх проєктах, вони можуть надіслати реквест одному з менторів і ми їм із цим допоможемо». Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби. Найчастіше РМ працюють в аутсорсингових компаніях (59% проти 45% з-поміж усіх IT-спеціалістів) та дещо рідше в продуктових (27% проти 36%). Усі зарплати вказано в доларах США, після сплати податків («чистими»). Для оцінювання рівня зарплати в наших матеріалах ми використовуємо медіану.

Скільки Заробляють Pm, Дизайнери, Hr Та Топи? Свіжий Рейтинг Зарплат В It

Junior РМ-и вибирають проєкти, в яких крім зарплати зможуть отримати цікавий досвід і нетворкінг. А Middle PM на співбесідах проговорюють свої перспективи в компанії на 3-5 років уперед. Загалом зарплати в продуктових та аутсорсингових Middle Project Manager вакансії компаніях є на одному рівні. Це актуально як для технічних, так і для нетехнічних професій. Найвища медіана в Senior Software Engineer у продуктовій компанії — $4200. Найменше фахівці заробляють у профільних агентствах.

Трохи менша частка серед Technical writers (73%) та Marketing/SEO/Copywright (70%). Зовсім мало жінок є серед сисадмінів (2%), DevOps/SRE (3%), CEO/CTO (5%) та спеціалістів з DBA (6%). Своєю чергою, найнижча оплата праці в розробників 1С. Для мене ще дуже важливою є корпоративна культура. Це широке поняття, але загалом потужний диференціатор.

скільки заробляє Middle Project Manager

Program Manager — це керівнича посада в ІТ-компанії, яка передбачає розробку стратегічних цілей та координацію команд і проєктів всередині компанії. Вирости в програмного менеджера можна як з розробника чи тімліда, так і з інших посад, проте досвід роботи Project-менеджером — обов’язковий. Середня зарплатня програмного менеджера в Україні становить 3700 доларів на місяць.

Project Manager: Хто Такий Pm, Чим Він Займається, Де Навчатись Професії Та Як Знайти Роботу

В не-IT існує думка, що професія Project Manager нескладна й доступна всім. Часто фахівці з суміжних сфер, які мають досвід управління проєктами, починають претендувати на подібні ролі в ІТ. Але схожість з іншими керівниками проєктів полягає лише в менеджерських компетенціях. Ще для проєктного менеджера корисно мати базове розуміння, що таке GitHub.

скільки заробляє Middle Project Manager

Серед нетехнічних професій найвищі зарплати також у випускників НТУУ «КПІ». Найменша медіанна зарплата у тих, хто навчався у ХНУРЕ. Цікаво, що медіана Java Engineer у Львові вища за київську — $4080 проти $4000 відповідно. Значною виявилася різниця між зарплатною медіаною JavaScript Engineer у столиці ($2500) та Дніпрі ($3200). При цьому медіана таких спеціалістів у Львові становить $3500. Те саме стосується фінансових менеджерів і бухгалтерів.

Хто Такий Project Manager: Обов’язки Проджекта

На них ви отримаєте необхідну теорію та освоїте робочі програми, потрібні IT-ринку. Наприклад, можна пройти курс PMI-ACP на Udemy, програму Google Project Manager від Google чи повчитися в сеніорних PM’ів із SoftServe у Solovay School. Здебільшого досвідчений РМ заробляє менше, ніж розробник (медіана $2500), проте більше, ніж QA-спеціаліст ($1500).

скільки заробляє Middle Project Manager

Заробляють вони в середньому 2100$ на місяць, а світчнутися в проджекти можна з будь-якої професії. Що це за робота і як стати Project Manager, розповідає Юлія Мазур, Project Manager у GlobalLogic, що сама свого часу була світчеркою, але вже four роки працює менеджеркою проєктів в ІТ. Але якщо кодинг — не ваше, натомість ви любите взаємодію з людьми та маєте лідерські якості, можна спробувати «пірнути» в роботу проєкт-менеджера. 33% опитаних нами РМ оцінюють свій рівень володіння як «просунутий» (Advanced), загалом серед ІТ-спеціалістів таких лише 12%. Ще 48% РМ оцінили свій рівень англійської як вище середнього (Upper-Intermediate).

Важливі Gentle Expertise Для Роботи Менеджером Проєктів

Лише 1% опитаних фахівців володіють опціонами компанії. Раніше AIN.UA вже проводила опитування на цю https://wizardsdev.com/ тему. Згідно з його результатами опціони частіше видають у стартапах починаючи з першого року роботи.

Це онлайн-сервіс для керування версіями коду та спільної роботи над програмними проєктами. Якщо можливо, варто навчитися ним користуватися, наприклад пройти курс про Github на Udemy. Зарплати РМ найнижчі серед ІТ-спеціалістів, які координують виконання проєктів. Найвищі у Program Managers та Delivery Managers (медіанна зарплата $4250), далі йдуть Product Owners та Scrum Masters ($3000), за ними — Product Managers ($2700). Більшість РМ (58%) розпочали кар’єру в ІТ недавно і працюють у сфері рік чи менше. Така ситуація характерна для ІТ загалом — частка тих, хто працює в галузі рік або менше, серед усіх ІТ-спеціалістів становить 57%.

  • При цьому медіанна зарплата розробника, який працює не в Україні, становить $3565.
  • Як показало опитування, найпопулярнішою мовою програмування є JavaScript.
  • Однак системні архітектори та СТО можуть заробити й до 7300 доларів на місяць.
  • Також цікаво, що в Києві в HR заробіток більший, ніж у Recruiter, на 30%.
  • Високу заробітну плату також отримують Ruby, Python і Swift Engineer – медіана становила $3500.
  • Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби.

Проектний менеджер — не суворий начальник, якого мають боятись. Навпаки, його ціль — зробити так, щоб команда, яка працює над проєктом, мала натхнення та мотивацію. В залежності від галузі компанії та типів проєктів, конкретні обов’язки проджекта можуть відрізнятись, але є загальні задачі, якими займаються майже всі представники цієї професії. Люблю людей, які попри свій досвід та знання «не спіймали зірку».

Front-end Developer: Хто Він Та Скільки Заробляє Аналітика Dou

Тож розглянемо на прикладі, як виглядає звичайний робочий день проджекта в IT. Детально пропрацьований план дозволить зрозуміти, які фахівці мають бути задіяні, правильно розподілити час їх роботи та сформувати чіткий дедлайн по кожному проміжному етапу. В план вносяться регулярні зустрічі зі стейкхолдерами (стейкхолдер — зацікавлена в проєкті сторона/особа – прим. ред.), яким демонструється, що відбувається з проєктом та як він реалізується. Існує поширена думка, що продакт і проджект — взаємозамінні (або навіть однакові) посади. Обидва розвивають продукт, тісно працюють з командою та мають високий рівень відповідальності.

скільки заробляє Middle Project Manager

Серед gentle expertise та особистісних навичок для менеджера проєктів важливі увага до деталей, аналітичне та креативне мислення. Хороший менеджер працює на випередження будь-яких потенційних проблем, тому  вміння керувати ризиками та вирішувати проблеми теж стане у нагоді. Найменша зарплатна медіана серед фахівців групи C-level у CMO – $2300. За рівнем оплати праці вони поступаються CPO ($3400) та CIO ($3000).

Цікаво, що тестувальник, який використовує мови, отримує на 30% більше. При цьому QA на Python заробляє на 10% менше, ніж на Java та JavaScript. PM може працювати як вже з наявною командою потрібних фахівців, так і наймати додаткових спеціалістів — in-house працівників чи фрилансерів. Для цього він робить запит HR-менеджеру та контролює процес пошуку кандидатів.

Продовжуючи, ви приймаєте правила сайту та політику конфіденційності. Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав. Ви отримаєте листа з лінком для створення нового. Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Щодня ми можемо надсилати вам вакансії за запитом «Project manager» на ел.

답글 남기기

이메일은 공개되지 않습니다. 필수 입력창은 * 로 표시되어 있습니다.